Hvordan startet Seaborn med bærekraftsrapportering?
Sparringspartner for bærekraft: Seaborns reise med Emisoft
I en tid hvor dokumentasjon av klima- og miljøpåvirkning ikke bare en rapporteringsøvelse, begynte Seaborn sin reise mot å bli en bærekraftig aktør i sjømatindustrien.
Denne historien følger Seaborns reise med å innføre klimaregnskap og bærekraftsrapportering, og hvordan samarbeidet med Emisoft har formet deres suksesshistorie.
Startskuddet:
Høsten 2021 tok Seaborn det første avgjørende skrittet mot arbeidet med å konkretisere arbeidet med bærekraft. De utviklet en tydelig strategi som var tuftet på deres ønske om å bidra til en bedre klima- og miljøsituasjon. Et av deres kjernefokus var å minimere sitt eget klimaavtrykk. Men veien frem var utfordrende og krevde ekspertise og veiledning. Det var her Emisoft kom inn i bildet som en pålitelig partner:
– Vi visste at vi måtte måle vårt klimaavtrykk, men vi stod overfor en bratt læringskurve. Emisoft ble anbefalt til oss som eksperter på området, og de hjalp oss raskt i gang med programvaren GHG123. Det var en avgjørende støtte for oss, spesielt i starten. sier Sandra Sæther, Quality and Compliance Manager
Sandra Sæther, Quality and Compliance Manager
– Emisoft har bistått Seaborn langs denne spennende reisen, og samarbeidet har vært en viktig del av deres suksess. Emisoft har ikke bare vært en programvareleverandør, men også en verdifull rådgiver i en rekke bærekraftsrelaterte temaer. Samarbeidet har vært preget av gjensidig tillit og effektiv kommunikasjon, og Emisoft har vært tilgjengelige for å svare på alle henvendelser.
Seaborn
Etablert: | 2000 |
Kunde siden: | 2021 |
Bransje: | Akvakultur |
Bistår med: | GHG123 & Rådgivning |
Nettside | https://seaborn.no/ |
Verktøy og metoder for bærekraft:
GHG123-programvaren ble en hjørnestein i Seaborn’s verktøykasse. Programvaren følger den anerkjente GHG-protokollen, og ga dem en solid plattform for samarbeid med erfarne miljørådgivere som kunne tilføre mer enn bare teknologi. I tillegg ble Excel-rapportering sømløst integrert med GHG123, og dette gjorde datainnsamling og -rapportering enklere enn noensinne.
GHG123 ble raskt mer enn bare en programvare. Den ble vår pålitelige partner for å samle, analysere og rapportere våre utslippsdata. Og vi kunne fortsatt bruke vår kjente Excel-rapportering, så overgangen var sømløs.
Resultater og milepæler:
I løpet av det siste året har Seaborn opparbeidet seg betydelig kunnskap om bærekraftsrapportering og ulike aspekter av klimaregnskap. Samarbeidet med Emisoft har ført til kontinuerlig forbedring av deres klimaregnskap.
Resultatet? Et betydelig opprykk i PWCs klimaindeks; fra kategori 5 i 2022 til kategori 3 i 2023. Les bærekraftsrapporten her.
«Vårt samarbeid med Emisoft har hjulpet oss å forstå bærekraftsrapportering bedre og forbedre kvaliteten på våre data. Det var gledelig å se resultatene i form av en høyere rangering i klimaindeksen.»
Veien videre og intern påvirkning:
Seaborns ambisjon er å være en pådriver for en mer bærekraftig og transparent verdikjede for sjømat. De ser for seg et nært samarbeid med Emisoft for å møte kravene i det nye CRSD bærekraftsdirektivet og fortsette å lede an i bærekraftsarbeidet.
Seaborns fokus på bærekraft har påvirket organisasjonens ansatte positivt. Bevisstheten og forståelsen internt har økt, og de ansatte er engasjert fordi de ser at de kan gjøre en forskjell og påvirke verdikjeden i en positiv retning.
Avsluttende tanker:
Seaborns reise er en inspirerende historie om engasjement, samarbeid og viljen til å forme en bedre fremtid for sjømatindustrien og planeten vår. Emisoft og GHG123 har spilt en avgjørende rolle i denne reisen, og sammen har de skapt en historie som inspirerer andre selskaper til å ta lignende skritt mot bærekraft.
Basert på deres erfaringer, gir Seaborn følgende råd til andre selskaper som vurderer å begynne med bærekraftsrapportering.
– Våg å ta det første skrittet, gjennomfør vesentligsanalysen for å identifisere fokusområder, og søk hjelp fra erfarne rådgivere som Emisoft. Sammen kan dere forme en bærekraftig fremtid. 🌍